Investeren in duurzame energie

Energie opwekken via de zon is een onderwerp dat steeds meer aandacht krijgt. En zo vreemd is dat natuurlijk ook niet. Hieronder enkel zaken die hier zorg voor dragen:

* Energieprijzen worden steeds duurder

* Steeds meer aandacht voor het milieu

* Mensen hebben minder uit te geven (crisistijd)

* Duurzame investering voor de toekomst

Als u ook interesse heeft om iets met de zon te doen als het om energie gaat, dan zijn er meerdere mogelijkheden. De zon kan er ten eerste voor zorgen dat u zelf stroom op gaat wekken. Een zonnepalen of ook wel PV paneel kan hier zorg voor dragen. De stroom wordt opgewekt en is direct te gebruiken in uw woning voor bijvoorbeeld het kijken van televisie of het gebruik van computer en internet. Een interessante optie is de groepsaankoop zonnepanelen, u kunt hiermee gemakkelijk veel geld besparen.

Water opwarmen met de zon?

solar panelsEen andere manier waarmee u de zon in kunt zetten voor het opwekken van energie, is een zonneboiler. De naam zegt het eigenlijk al; met dit apparaat kunt u zelf warm water produceren voor het gebruik in de badkamer en de keuken. De zon is een onuitputtelijke bron van energie.

De zonneboiler zet de warmte van de zon om in warm water. Op deze manier heeft u minder energie nodig om bijvoorbeeld een heerlijke ontspannende warme douche te nemen na een lange dag werken. Het water wordt opgewarmd via de boiler op het dak. Mocht het water nog niet warm genoeg zijn wordt dit na verwarmd door uw CV ketel. De ketel heeft minder energie nodig aangezien het water al grotendeel is voorverwarmd.

Ook warm water als zon niet schijnt bij een zonneboiler?

De zonneboiler doet zijn werk overigens ook op het moment dat de zon niet fel schijnt. Vanzelfsprekend zal het water warmen worden bij een warme zon, maar ook met minder zon zult u nog steeds warm water opwekken door uw zonneboiler. De investering en plaatsing van een zonneboiler hoeft niet duur te zijn.

Van alle maatregelen die u kunt nemen in het opwekken van energie is de zonneboiler de goedkoopste oplossing. Dit maakt het een interessante optie voor mensen die een kleine investering willen doen, die tegelijkertijd veel op kan leveren.