Export auto verkopen online

Heb je wel eens van een export auto gehoord? Misschien wel maar misschien ook niet. We zullen het eerst eens aan je uitleggen wat het nu precies is. De naam zegt het eindelijk al, maar het is een auto die is bedoeld voor de export van Nederland naar het buitenland. Je kunt bijvoorbeeld denken aan Polen, Duitsland of welk ander land dan ook.

auto exportInkopers vanuit het buitenland komen naar Nederland om in bulk auto’s op te kopen bij handelaren. Het verschilt per handelaar maar sommige buitenlandse handelaren kopen direct tientallen auto’s op. Wanneer we het over een export auto hebben, dan zijn dit meestal auto’s die hier in Nederland economisch zijn afgeschreven. Ze hebben een te lage waarde om nog te repareren en door de APK te laten gaan.

Maar in het buitenland kunnen deze auto misschien nog wel wat waard zijn. Zo kijken ze in bepaalde landen misschien minder naar de kilometerstand of een bepaald model heeft daar simpelweg een hogere waarde. Dat maakt het soms interessant om een export auto verkopen online te overwegen. Een auto kan dan daadwerkelijk nog iets waard zijn, ook al lijkt deze afgeschreven. Het kan een alternatief zijn om de auto naar de sloop te brengen.

Wat is jouw export auto nog waard?

Als je een export auto hebt, dan is het zeker een optie om eens te kijken wat de auto nog waard is. Soms kan dat namelijk nog best wat zijn. Je verkoopt de auto dan meestal niet direct aan een buitenlandse handelaar, maar aan een handelaar hier in Nederland die hem vervolgens weer te koop zal gaan aanbieden voor de export. Het is een handige manier om toch nog iets voor je auto te krijgen. Je kunt op basis van je kenteken en diverse foto’s bekijken wat je auto nog waard is. Opkopers doen vervolgens een bod voor de auto, inclusief het ophalen op locatie bij jou voor de deur. Dat scheelt flink, je bent er dan namelijk direct vanaf.

Via het internet zijn er diverse websites te vinden waar je jouw export auto kunt aanbieden en vervolgens een goed bod kunt ontvangen. Vergelijk snel en krijg bij een verkoop contant geld voor je export auto aangeboden!