Accountant helpt ondernemers groeien

Het is toch wel de droom van veel mensen; voor jezelf beginnen en een eigen bedrijf opbouwen. Veel mensen nemen de stap ook. Soms vanuit een passie, soms uit noodzaak.

Een ondernemer ben je in Nederland redelijk eenvoudig. Je maakt een afspraak bij de KVK en kunt vervolgens gaan ondernemen. Je hebt natuurlijk nog wel wat andere zaken nodig om een succesvol bedrijf op te bouwen. Zo moet er natuurlijk administratie gedaan worden.

Geld verdienen met business

ondernemerJe moet facturen kunnen verzenden aan een klant. Dat is immers hoe je geld kunt verdienen met je business. Online boekhoudpakketten maken dit heel erg makkelijk voor ondernemers. Je neemt een abonnement op een softwarepakket en gaat het vervolgens gebruiken om je boekhouding te doen. Natuurlijk kun je een accountantskantoor inschakelen. Die kunnen je helpen.

Meestal kun je ook een cursus volgen bij het boekhoudpakket. Er wordt bijvoorbeeld een middag georganiseerd door het bedrijf of er zijn online instructievideo’s beschikbaar voor klanten. Zo kun je redelijk eenvoudig zelf de boekhouding doen.

Een accountant voor advies en hulp

Als startende ondernemer is het niet vreemd dat je de boekhouding zelf wilt doen om wat kosten te besparen. De kosten voor een boekhouder of een full-time medewerker voor de administratie kunnen flink oplopen. Deze kosten kun je uitsparen en in andere zaken investeren. Er komt echter een punt dat je niet zelf meer de administratie moet willen doen. Jouw tijd als ondernemer is het beste besteed aan het verder groeien van de organisatie.

Als je zelf facturen aan het verzenden bent en bonnetjes aan het invoeren bent, ben je niet effectief bezig. Er zijn andere mensen die dit veel beter kunnen. Bijvoorbeeld een accountant gezocht. Daarnaast kan een accountant veel hulp bieden met bijvoorbeeld de belastingen en ook advies geven over bepaalde zaken. Misschien wil je wel een nieuw bedrijf beginnen en wilt weten welke bedrijfsstructuur je hiervoor nodig hebt. Een accountant kan hierbij hulp bieden. En omdat een accountant al inzicht heeft in je financiën kan dit heel eenvoudig gedaan worden.