Jong starten met het rijbewijs in Utrecht

Je bent jong en je wilt wat, een uitspraak die je regelmatig hoort. Wat veel jongeren willen is bijvoorbeeld het bezoeken van een festival met vrienden of op vakantie gaan. Alhoewel er natuurlijk diverse mogelijkheden zijn op het gebied van vervoer, is het hebben van een rijbewijs wel enorm handig. Dit geeft die extra vrijheid waar jongeren zo dol op zijn.

Als je naar een festival wilt gaan, kun je gewoon in de auto springen met een paar vrienden. Of als je die road trip wilt gaan maken door Europa, is het hebben van een rijbewijs ook enorm handig. Maar eerst moet men natuurlijk het rijbewijs behalen. Want zonder rijbewijs achter het stuur kruipen is niet alleen verboden, het is ook nog eens enorm gevaarlijk. Voordat je mag gaan afrijden bij het CBR, moet er natuurlijk eerst lessen gevolgd worden. Daarvoor kan bijvoorbeeld rijschool WTF in Utrecht hulp bieden, waar je overigens een gratis proefles kunt nemen.

Theorie en praktijk, allebei zijn enorm belangrijk

autorijlesAls je nog jong bent en nog op school zit, dan is het logisch dat je in je vrije tijd geen zin hebt om de boeken in de duiken. Dat doe je immers al genoeg op school. Toch is het voor het behalen van je rijbewijs belangrijk dat je dit wel doet, zonder je theorie examen mag je namelijk niet afrijden. Het theorie examen is redelijk berucht onder jongeren.

Maar als je goed leert en je best doet dan zul je waarschijnlijk het theorie examen wel behalen. Ook is het mogelijk om een theorie cursus te volgen, als dat meer je ding is. Daarnaast is leren voor je theorie ook goed om te combineren met de lessen. Door de regels uit het boekje te kennen, leer je ook beter achter het stuur. Natuurlijk kun je ook rijlessen Nieuwegein volgen.

Je eerste rijles

Als je een rijles wilt gaan volgen, dan kan dat tegenwoordig al vanaf de leeftijd van 16,5. Een nieuwe regel die is ingevoerd door de overheid waardoor je dus in theorie al voor je 18e verjaardag je rijbewijs zou kunnen behalen. Een goede ontwikkeling, maar in bepaalde gevallen is het niet bepaald handig om voor je 18e verjaardag je rijbewijs te behalen. Je krijgt dan namelijk geen volledig rijbewijs, maar er moet altijd een zogenaamd ervaren bestuurder met je meerijden. Wel is het natuurlijk enorm prettig dat je al eerder kunt starten en dus sneller je rijbewijs in het bezit kunt krijgen. Een scooter of brommer rijden wordt zo misschien wel wat minder interessant.