Pin apparaat kopen, kun je eigenlijk nog zonder?

Als ondernemer met een winkel of horeca gelegenheid heb je een kassa nodig, je klanten moeten immers kunnen afrekenen. Een aantal jaar geleden kon je nog volstaan met een fysieke kassa met contant geld, tegenwoordig red je het daar niet meer mee. Een pin apparaat hoort eigenlijk tot de standaard uitrusting van elke winkel.

contant geld of pinnenToen het betalen met je pinpas geïntroduceerd werd, dachten veel mensen dat dit niet zo’n vlucht zou nemen. We waren immers gewend geld “ uit de muur” te halen en daarmee te betalen. Niets bleek minder waar. In zeer korte tijd omarmde de Nederlandse consument het betalen met de pinpas en nu hebben veel mensen juist helemaal geen contant geld meer bij zich. Ook mobiel pinnen met bijvoorbeeld een Ingenico 3G pinautomaat.

Contant geld en ondernemers

Het feit dat klanten minder of geen contact geld bij zich hebben is een belangrijke reden om als ondernemer een pin apparaat in je bedrijf te hebben. Een klant die de deur uitloopt omdat er bij jou niet gepind kan worden is waarschijnlijk een klant die niet meer terugkomt. Je kunt dus eigenlijk iet zonder een pin apparaat.

Naast het feit dat een pinapparaat zorgt voor de juiste service richting je klanten, doe je ook je zelf en je personeel er een plezier mee. Doordat veel mensen pinnen is er minder contact geld in je onderneming. Dit maakt het minder aantrekkelijk voor dieven en overvallers en is dus een stuk veiliger.

De conclusie is dus eigenlijk heel simpel: als zichzelf respecterende ondernemer kun je tegenwoordig niet meer zonder een pin apparaat. Je behoudt je klanten en je onderneemt veiliger.