Thuis trainen of toch maar naar de sportschool

sportschool weer openDe sportscholen zijn weer open. Dit houdt in dat er veel mensen weer kunnen gaan sporten. De kans is groot dat jij de afgelopen maanden thuis hebt getraind, anders was je namelijk niet bij dit artikel terecht gekomen. Thuis trainen is een prima alternatief voor de sportschool, al zitten er wel een aantal nadelen aan.

Een groot voordeel van de sportschool is dat je meer motivatie zult hebben. Je bevindt je namelijk in een omgeving waarin iedereen hard aan het sporten is. Wanneer je thuis traint zal je al snel merken dat je de motivatie verliest. Daar komt bij dat er in de sportschool net even wat meer apparaten en machines te vinden zijn die je kunt gebruiken. Aangezien de meeste sportscholen speciale protocollen hebben opgezet voor trainen tijdens de Coronacrisis zal je je geen zorgen hoeven maken om je gezondheid. Wil je toch thuis trainen? Lees dan tips op invorm247.nl

Tips voor het thuis trainen

Wil je nu toch thuis trainen dan hebben we een paar handige tips om te volgen. Onze eerste tip is om altijd een vast schema te houden. Door middel van een vast schema weet je zeker dat je blijft trainen. Een andere tip is om echt goed te letten op je vorm. In tegenstelling tot de sportschool is er niemand die je corrigeert als je iets fout doet. Wanneer je de verkeerde houding aanneemt is de kans op blessures aanzienlijk groter dan voorheen. Wees je hier echt van bewust als je van plan bent om thuis te sporten.